Veiligheid in een vredig landschap.

SAMSUNGHet ligt natuurlijk voor de hand, maar check het toch even. Eén van de Nederlandse beheerders van de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten bevestigt het: de vlag hangt halfstok wegens de aanslagen in Boston. Hij is een pro-actieve vraagbaak, maar heeft ook een belangrijke opdracht: ogen en oren openhouden (waarvoor hij sinds kort door het State Department minder betaald wordt – the sequester, weet u). Maar: komt er een auto de begraafplaats oprijden? Komt die dan ook uit op de parkeerplaats? Zijn er mensen die om een of andere reden opvallen? Hij spreekt er vanzelfsprekend in algemene termen over, maar zo sta ik op deze zonnige zaterdagmiddag met zo’n gemoedelijke Limburger over de veiligheid op dat kleine stukje Amerika in Nederland te praten. Met nog een ander contrast: op die begraafplasts, in dat groene, glooiende maar vooral vredige heuvellandschap. Maar ook zo verweven.

Over Ed Harms

As in work: http://linkedin.com/in/edharms ǀ As in hobby: following a course in Journalism @FHJTilburg |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s