Van elkaar

En dan is het weer donderdag. Vroeg, erg vroeg, en met een jolige piloot, vliegen we weer. Bij de bagageband nemen we afscheid. Van elkaar.

Precies een week eerder, alleen dan nog iets vroeger. 26 mensen verzamelen zich voor een week Catalonië en Barcelona. Balierij 5, gate  C12. Je krijgt een eerste indruk, althans ik. Van de mensen, en daarmee van de groep. Als ik het zo zie denk ik, hoop ik: dit wordt goed.

In Roses, op de boulevard, zit ik achter een glas cappuccino. Maak nader kennis met een aantal. Hoe heette jij ook weer? Waar kom jij vandaan? Wat doe je voor werk? Aan het einde van de dag hoor ik dat van iedereen. ‘t Lukt me niet om het allemaal direct te onthouden. Vind het jammer te horen als er zijn die geen werk hebben.

De week ligt voor ons. Met excursies: Barcelona en de Pyreneeën lijken mij de mooiste. Maar ook met dagdelen die jezelf kunt invullen:  strand, zwembad, shoppen, terrasje pikken.

Maar in de week die voor ons ligt is het – vanzelfsprekend – meer dan dat. Van “hoe heet je” en “wat doe je” wordt het “wie ben jij”. Als mens.

Aan het einde van de week krijg ik daarvan wat meer beeld. Ieder heeft z’n eigen verhaal. Die verhalen worden gedeeld. Niet altijd makkelijk, zeker ook voor mij. Maar tegelijkertijd zo mooi en goed. Dat het mag. Dat het kan. Met nieuwe mensen. Met gelijkgestemden.

Bij de bagageband nemen we afscheid. Van elkaar.

Over Ed Harms

As in work: http://linkedin.com/in/edharms ǀ As in hobby: following a course in Journalism @FHJTilburg |
Dit bericht werd geplaatst in spanje 2011. Bookmark de permalink .

2 reacties op Van elkaar

 1. Jet/Henriette zegt:

  Hoi Ed,

  Dat heb je heel mooi geschreven, spreekt me erg aan!

  En die jolige Piloot….. ik vond het geweldig, ik houd ervan! Zag ‘m toen ik uitstapte en zijn ogen spraken boekdelen!

 2. Martin zegt:

  Mooi verwoord. Bijzonder is het altijd weer om even uit het dagelijkse bestaan, met anderen in een vakantie met elkaar op te trekken. Mensen die “toevallig” (niet toevallig denk ik) een zelfde bestemming hebben uitgekozen. Even uit je eigen wereld stappen, je levensbagage even inwisselen voor een reistas, tot rust komen, oog hebben voor andere niet dagelijkse dingen. Andere verhalen horen, dingen daarin inderdaad herkennen, ook al is er niet direct de behoefte om dan ook het eigen verhaal te delen (speaking for myself: daar heb ik in mijn geval wat meer tijd voor nodig). Maar daaruit wel dingen voor jezelf, je dagelijkse bestaan meenemen. Inspirerend, zoals ook de overdenkingen, het zingen. Je kan weer verder op je eigen weg.

  Dank daarvoor (allemaal). Dag medereizigers….

  Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s