Nog 2 uur…

… en dan komt de taxi die me naar Dulles International Airport brengt. Anderhalve week New York en Washington zijn voorbij. Zit nu bij Starbucks – gratis wifi – terug te blikken.

NY heeft me haar karakter – in al haar diversiteit – weer laten zien. Uptown, downtown. Het straatbeeld laat zien dat de hele wereld er woont. Alle geluiden van de stad omringen je. Maar, for a city that never sleeps, krijgen geluiden ook een heel andere sfeer: Bryant Park, zo om een uur of 9 ‘s-avonds, is voor mij de ontdekking in NY geweest. Met een biertje (of 2) genieten van de relatieve rust die de stad daar biedt, met Chrysler Building en Empire State als decor. Proef daar de sfeer door bewust de lucht in te ademen.

Ook DC weer bezocht. Iets meer gericht op één van m’n hobby’s: journalistiek. Newseum dus. Waar je nieuws gepresenteerd krijgt en zelf betekenis eraan kunt geven. En iets van het vak meekrijgt: de interactieve ‘journalism en ethics exhibit’ is één van mijn favorieten.

En, zowel in NY en DC, leuke gesprekken gevoerd. Dank Hugo, Jacqueline, Guus en Eelco (en Tom, voor een volgende keer). Zo goed om gedachten te toetsen en weer het één en ander van je vak mee te krijgen. Voor Nederlandse kijkers en lezers, vanuit Amerikaanse cultuur, verhalen maken, verhalen zoeken. Out-of-the-box denken, volhardend zijn, improviseren. Soms knap lastig maar dan ook bevredigend. Voor mij meer dan slagroom op de taart om dat te horen.

Maar om de VS echt te begrijpen, hoe Amerikanen voelen en denken, daarvoor moet je niet in NY en DC blijven. Daarvoor is het heartland bedoeld: Ohio, Kansas, South Carolina.

Een mens moet wat te wensen houden…

Over Ed Harms

As in work: http://linkedin.com/in/edharms ǀ As in hobby: following a course in Journalism @FHJTilburg |
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s