We gaan weer bloggen, nu zoals ’t hoort…

Kijk, dat is je nog eens je welkom voelen. Ik logeer de eerste nacht hier in Washington in hetzelfde hotel als vorig jaar. Precies tussen stad en bergen: de Blue Ridge Mountains, een bergkam die onderdeel is van de Appalachen, de bergen aan de oostkust van de VS. Het hotel heeft een (Mexicaans) restaurant. Na zo’n dag reizen heb ik geen zin meer om ook maar ergens heen te gaan, dus besluit daar te eten. Ik herken de manager. Guess what? Hij herkent mij ook nog, van vorig jaar. “Sir, how have YOU been? Nice to see you.” Ik heb het vaker gehoord: Amerikanen hebben een geheugen voor gezichten. Het blijkt.

“We are here to serve you”. Natuurlijk – in de eerste plaats – voor zichzelf, want er moet verdiend worden. Maar als dat gebeurt door klanten vriendelijk en open te ontvangen, dan voelt dat prettig. Eerder op de dag merk ik dat ook. Ik haal m’n huurauto voor de eerste week op bij Hertz. Als ik die auto zie, krijg ik al niet zo’n goed gevoel. Die Ford ziet er niet helemaal netjes meer uit, en blijkt 33.000 mijl te hebben gelopen. Meestal krijg je een vrij nieuwe. Nou ja, als dat ding goed rijdt… Maar ja, dat doet-ie niet. Als ik eenmaal op weg ben, begint-ie te schudden… Om een idee te geven: het voelt alsof-ie nodig eens uitgelijnd moet worden, en dat is dan heel zachtjes uitgedrukt. Kortom: na een kilometer of 5 maak ik rechtsomkeert. Hier ga ik dus echt geen week in rond rijden. En ook dan zijn Amerikanen niet kinderachtig: binnen werkelijk 5 minuten heb ik een nieuwe. Bij de rij bij de balie wenken ze me, ik mag voor, want: “u was hier zonet, wat is er aan de hand?” En binnen 10 minuten ben ik weer op weg. Nu met een Toyota die nieuwer is, maar vooral: een die een stuk rustiger, en wellicht ook veiliger, rijdt. En met een beter navigatie-systeem: het heeft een groter scherm en geeft een duidelijk betere route naar het hotel.

En gisteren aangekomen op de camping waar ik de eerste van m’n twee weken hier in de VS doorbreng. Rij vanuit Washington 3½ uur (langs de bergen) of 6 uur (er overheen) naar het zuidwesten en je komt bij de plaatsen Lexington en Natural Bridge.  Voor de goede orde: ik slaap dus niet in een tent, maar in wat ze hier noemen een camping-kabin. Een soort blokhut, met airco, dat natuurlijk wel… (want misschien wel zo comfortabel bij 30+ graden). Het is hier erg rustig, het seizoen begint geloof ik volgende week. Dan is het hier vol, begreep ik van de receptioniste. Die overigens de telefoon opneemt met de woorden:  “It’s a great day here at the Natural Bridge Campground, this is Cindy, how may I help you?” Al is die vriendelijkheid gespeeld, het blijft vriendelijk.

En wie zich rustig moet houden, ben ik. Want zoals ik vooraf gezegd heb: ik ga ont–moeten (dus niks moeten). Da’s echt even nodig. Wat daarbij even niet helpt, is het internetnetwerk hier op de camping. Mailen en twitteren gaat wel, maar toen ik vanochtend probeerde naar Engeland-Duitsland te kijken: niet mogeijk. Niet wat je noemt High Speed Internet. En dus overweeg ik om morgenochtend naar Starbucks, de koffieketen, te rijden. Gaan we ‘ns kijken of het daar lukt om te ontbijten en naar de wedstrijd kijken. En dat is dan wel een heel andere maandagmorgen…

Over Ed Harms

As in work: http://linkedin.com/in/edharms ǀ As in hobby: following a course in Journalism @FHJTilburg |
Dit bericht werd geplaatst in usa 2010. Bookmark de permalink .

12 reacties op We gaan weer bloggen, nu zoals ’t hoort…

 1. Inge zegt:

  Ha Ed! Ook vanaf deze kant van de grens weer: welkom in Noord-Amerika! Vanaf morgen komen we wat naar het zuiden wonen en zitten we ‘maar’ een uur of 10 bij je vandaan… Geniet van je vakantie! Mocht je je vervelen, je bent altijd van harte welkom bij ons! Groeten!!

  • edharmsusa zegt:

   Hoi Inge, in de eerste plaats succes met verhuizen! Dank voor ’t aanbod, maar vervelen doe ik niet: als ik dat doe ga ik lekker niks doen! Nog een andere vraag (en mail me ’t antwoord even ivm privacy): wat is het nieuwe mailadres van je ouders ook alweer? Groet ook aan Harir & Yasmin, Ed

 2. Jet zegt:

  Hee Ed

  Dus je bent bij de KOA aangekomen begrijp ik! Lekker man! Heb je al pancakes gebakken op je zelfaangemaakte vuurtje? Geniet ervan en bedankt voor je 1e blog!

  Groetjes Jet

 3. Jose zegt:

  Ik zit aan de koffie (nietbij Starbucks) maar gewoon thuis, jou blog te lezen, leuk!! geniet er van en doe rustig!!
  Ps. moet ik de wedstrijd van vandaag nog voor je verslaan?

  Groetjes José

 4. Hennie zegt:

  Ha die Ed,
  Leuk om wat van je te horen. Ik ben die Blue Ridge Mountains ook een keer helemaal afgezakt, van de hoogte van NY tot in South Carolina.
  De wedstrijden worden steeds spannender, vooral vanmiddag om 16:00. Ben benieuwd!
  Groetjes, Hennie

 5. Bernard Geise zegt:

  He Ed, het land blijft trekken. Het biedt ook zo veel mogelijkheden… Leuk weer van je te horen/lezen. Geniet van het ont-moeten en het ont-haasten, ga maar goed-ge-nieten en neem in jouw kielzog het beste weer mee wat jij wenst op jouw trip. Howde! Bernard

 6. Frans van Sandwijk zegt:

  Hoi Ed,

  Al is het meer dan 10 jaar geleden dat wij in de USA waren, het klinkt allemaal weer erg bekend en heerlijk! Gespeeld of niet, die vriendelijkheid doet gewoon erg goed aan en van service weten ze ook van wanten. Dat wordt weer een mooie tijd voor je in de USA. Een paar weken geleden was een vriendin van mijn oudste dochter bij ons op bezoek, ze woont al weer jaren in de USA, in South Carolina, hoopt over een aantal jaren hoogleraar aan Harvard te worden, loopt allemaal wat anders daar: heeft een opdracht van Harvard gekregen voor het schrijven van een wetenschappelijk boek (geen proefschrift). Als dat aan de eisen voldoet, komt haar hoogleraarschap in zicht!
  Maar wel jammer natuurlijk dat je Duitsland-Engeland hebt moeten missen. Volkomen verdiend door Duitsland gewonnen, maar een enorme blunder van het arbitrale trio: een volkomen geldig doelpunt werd afgekeurd, echt niet geloven, de bal was zeker aan halev meter achter de lijn. Vanmiddag hier Oranje, want zo kun je ons nationale elftal op dit moment echt niet anders noemen, tegen Slowakije, verrassende winnaar over Italië. Maar na die wedstrijd zou ik toch wel even in de USA willen zijn, maar daar zorgt jouw reisverslag dan maar voor. Erg leuk wat van je te horen en het smaakt heel duidelijk naar meer!Heel veel plezier daar aan de andere kant van de plas en ik hoor graag van je!Hartelijke groet, Frans (en Marga)

 7. Peter zegt:

  Jaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! 2-1 gewonnuh. Weer een strafschop…. Moetuh wuh mee uit gaan kijkuh, maar Robbuh doet wat ie hoort te doen: scoruh! Vanuit 25+ Nederland: mooi dat je goed bent aangekomuh, we gaan je weer volguh op de voet. Spreek juh laterrrrrrr…..

 8. Silvia vd Ham zegt:

  Hoi Ed, ga er ontzettend van GENIETEN van deze vakantie niks moet alles mag.
  Nederland gaat van de week tegen Brazilie spelen dat wordt vast een leuke wedstrijd. Geniet van je vakantie, groet Silvia

 9. Ard zegt:

  He Ed,
  Tsjonge man, ik wist niet (meer?) dat je ging nu… Have fun! Ik volg je.

  Groeten,
  Ard

 10. Arjen zegt:

  Hoi Ed,

  Goed om van je te horen, sluit me aan bij Ard, ‘k wist niet dat je daar nu zou zitten. Zwitserland met de family had ik nog wel gehoord. Maar evenzo, geniet ervan en ik ben benieuwd naar je camping-ervaringen aan de oostkust.

  Groet, Arjen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s